Cudowna zima za oknami. Ostre potrawy - idealne na ten okres.Rozgrzanie gwarantowane.
Potrzebujesz :
- 2 ząbki czosnku
- 2 szklanki przecieru pomidorowego typu passata
- 2,5 łyżki przecieru pomidorowego
- 4 łyżki cukru brązowego
- 2 sosu sojowego
- 2 łyzki octu balsamicznego
- 1 łyżeczka papryki slodkiej mielonej
- 0,5 łyżeczki chilli mielonego
- 0,5 łyżeczki papryki wędzonej
- 0,5 kg filetów z piersi kurczaka lub polędwiczek pokrojonych na bardzo drobne kawałki (patrz porada)
Przepis krok po kroku:
- Pokrójj drobno czosnek, dodaj passatę, przecier pomidorowy, cukier, sos sojowy, ocet balsamiczny, przyprawy i gotyj przez okoo 12 min na małym ogniu.
- Dodaj kurczaka i gotuj przez koleje 15 min.
- Podawaj z ryżem, chlebkiem naan, tortillami
SMACZNEGO!
Tali wspiera Cię w kuchni:
- Nóż do miesa i sera Classica
- Profesjonalny nóż do mięsa Classica
- Nóż kuchenny wielofunkcyjny Easy Line Premax
- Mały nóż do warzyw i owoców Classica Premax
- Nóż do warzyw i owoców Classica Premax
- Nóż kuchenny uniwersalny Classica
- Nożyce do drobiu proste rączki
Jeżeli przepis spodobał się Tobie zostaw komentarz poniżej, polajkuj nas na FB lub Insta