W marcu jak w garncu ? Patrząc na pogodę chyba nie.... Jak jest zimno kawałek mięsa jemy ze smakiem!

Potrzebujesz:

  • 400 – 600 g steku z karkówki, bez kości, pokrojonego w 4-6 plastrów, lekko rozbitego
  • sól, do oprószenia mięsa
  • pieprz czarny, mielony, do oprószenia mięsa
  • papryka ostra, mielona, do oprószenia mięsa
  • olej, do polania mięsa
  • 150 – 200 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 6 grzybów, suszonych
  • 600 g wody

Przepis krok po kroku

  1. Karkówkę, obficie oprósz solą, pieprzem i papryką, polej olejem.
  2. Przykryj i odstaw do lodówki na ok. 1 godz.
  3. Po upływie tego czasu karkówkę ułóż w folii do pieczenia.
  4. Dołóż pokrojoną drobno cebulę i posiekany czosnek.
  5. Dodaj koncentrat pomidorowy, grzyby, śliwki.
  6. Piecz ok. 40-45 min.

Tali wspiera Cię w kuchni:

Wishlist 0
Continue Shopping