W marcu jak w garncu ? Patrząc na pogodę chyba nie.... Jak jest zimno kawałek mięsa jemy ze smakiem!
Potrzebujesz:
- 400 – 600 g steku z karkówki, bez kości, pokrojonego w 4-6 plastrów, lekko rozbitego
- sól, do oprószenia mięsa
- pieprz czarny, mielony, do oprószenia mięsa
- papryka ostra, mielona, do oprószenia mięsa
- olej, do polania mięsa
- 150 – 200 g cebuli, przekrojonej na pół
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 6 grzybów, suszonych
- 600 g wody
Przepis krok po kroku
- Karkówkę, obficie oprósz solą, pieprzem i papryką, polej olejem.
- Przykryj i odstaw do lodówki na ok. 1 godz.
- Po upływie tego czasu karkówkę ułóż w folii do pieczenia.
- Dołóż pokrojoną drobno cebulę i posiekany czosnek.
- Dodaj koncentrat pomidorowy, grzyby, śliwki.
- Piecz ok. 40-45 min.
Tali wspiera Cię w kuchni:
-
Kuchenny tasak do siekania
122,00 zł Dodaj do koszyka -
Nóż do mięsa i sera Classica
100,00 zł Dodaj do koszyka -
Nóż do filetowania mięsa Classica
69,00 zł Dodaj do koszyka -
Nóż do odkrawania mięsa od kości
54,00 zł Dodaj do koszyka -
Profesjonalny tłuczek do mięsa
459,00 zł Dodaj do koszyka -
Profesjonalny nóż do mięsa Classica
118,00 zł Dodaj do koszyka