To nie jest przepis naszego autorstwa. Znaleziony gdzieś w necie. Na początku zdziwienie, ale potem stwierdziłam dlaczego nie ..... czyli przepis na Ciasteczka dla Psów i innych zwierzaków.
Potrzebujesz :
- 250 g wątróbki – indyczej lub kurzej,
- 1 jajko,
- 1 łyżka oleju lnianego lub słonecznikowego,
- 1 ½ szklanki mąki orkiszowej, owsianej lub ryżowej,
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki.
Przepis krok po kroku:
- Wątróbkę pokrój w kostkę,
- Kolejno zmiel lub zblenduj kawałki mięsa,
- Pietruszkę pokrój drobniutko i zmiksuj z wątróbką na gładką masę,
- Dodaj do masy olej, mąkę oraz jajko,
- Wszystko dokładnie wymieszaj,
- Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia umieść masę wątróbkową i rozsmaruj tak, by uzyskać równomierny placek. Do tego działania idealnie sprawdza się nóż do szynki i salami Premax oraz kuchenna szpatuła do smarowania.
- Piekarnik nagrzej do 160℃,
- Wstaw blachę z ciastem i piecz przez około 15 minut w temperaturze 160 stopni,
- Wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
- Zimne ciasto pokrój na kosteczki lub wytnij z niego dowolne kształty ciastek.
- Czy Twój Pupil jest zadowolony ?
Tali wspiera Cię w kuchni:
- Mały nóż do warzyw i owoców Classica Premax
- Nóż do warzyw i owoców Classica Premax
- Kuchenna szpatuła do smarowania
- Szpatula w kształcie lopatki
- Nóż do szynki i salami Easy Collection
- Gama produktów Premax do pielęgnacji zwierząt
Jeżeli przepis spodobał się Tobie zostaw komentarz poniżej, polajkuj nas na FB lub Insta